Izejvielas un to daudzums:
Biskvītam:
- 6 olas
- 6 ēd. k. miltu
- 6.ēd. k. cukura
- šķipniņa sāls
- 500 gr saldā krējuma.
- 3 ēd. k. cukura
- vaniļas cukurs nedaudz
- 15 gab. nomizoti kivi
- 1 bundža aprikožu pusīšu kompota
- želatīns 3 tējkarotes
- mazā paciņa kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošanas process:
Gatavojam biskvītu.
Atdala olu dzeltenumu no baltumu - dara to ļoti rūpīgi. Olu baltumā pievieno šķipniņu sāls un saputo, līdz masa paliek tāda, ka apgriežot trauku tā nekrīt ārā.
Dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo, līdz masa palielinās divas reizes un paliek gaiši dzeltena.
Olu baltumu rūpīgi iecilā dzeltenumā - nedrīkst maisīt, bet iecilāt, lai veidojas gaisa caurumi, tad biskvīts būs gaisīgs.
Pa virsu iesijā miltus un tāpat kā baltumu iecilā.
Ņem 23 cm lielu formu, ieklāj cepamo papīru un visu ieziež ar sviestu, lai, ņemot ārā, nekas neliptu klāt pie formas.
Liek uzsildītā cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep 15 - 20 min - nedrīkst virināt cepeškrāsns durvis. Pēc tam var ielikt sērkociņu un pārbaudīt, vai masa ir gatava - ja kociņam nekas nelīp, tad ir gatavs, var ņemt ārā un liek atdzesēties. Biskvītam jābūt viegli brūnam, spoži dzeltenam. Atdzesētu biskvītu sagriež divās ripās. (Katru pamatni var cept arī atsevišķi.)
Gatavo putukrējumu. Pieliek cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas un saputo. Uzsmērē putukrējumu biskvīta ripai un pārliek ar kivi šķēlītēm . Kivi kārtai pāri pārsmērē kārtiņu putukrējuma. Liek virsū otro biskvīta ripu. Virsmu un tortes malas kārtīgi pārsmērē ar putukrējumu. Tortes virsmu dekorē ar kivi un konservētu aprikožu šķēlītēm.
Želatīnu 1/2 h uzbriedina. Paciņas saturu ieliek pavisam nelielā daudzumā auksta ūdens. Tad pielej klāt vēl aprikožu kompotu (kopā 250 ml) un izšķīdina ūdens peldē. Pagaida, kad atdzisis, un lej pa virsu kivi/aprikožu šķēlītēm.