Izejvielas un to daudzums:
- svaigs ķirbis ~500gr
- puravi ~ 1gb
- 2 apelsīni vai 6 mandarīni
- sarkanā paprika - 1gb
- 1/4 ķiploka daiviņas
- 20 gb dzērvenes
- melnie maltie pipari, sāls, cukurs, augu vai olīveļļa, citrons vai etiķis - pēc garšas
Pagatavošanas process:
Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves, sagriež smalki mandarīnus vai apelsīnus, puravus ļoooti smalki, papriku - smalki, bet iegarenās šķēlītēs, izspiež ķiploku, pieber garšvielas pēc vēlēšanās, saspiež dzērvenes vai piemet veselas, samaisa un ēd.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 10
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Ķirbji ir ļoti veselīgi, spēcinoši, arī diētiski, attīra organismu. Mandarīni un puravi noņem ķirbja īpatnejo "glumo" garšu. Salātiņi lieliski iederas pie kartupeļiem vai jebkura veida gaļas.