Izejvielas un to daudzums:
Salātiem būs nepieciešams:
- 1 kg tomātu
- 1 kg svaigu kāpostu
- 1 kg gurķu
- 700 gr sīpolu
- 300 gr burkānu
kopējai to masai jābūt 4 kg (var variēt kādu dārzeni vairāk, kādu mazāk... )
- 200 gr cukura (var mazāk)
- 2 ēdamk.sāls
- 1 tējk.malti melnie pipari
- 1 glāze augu eļļas
Pagatavošanas process:
Kāpostus sagriež mazos gabaliņos, katlā lej 1/2 glāzi ūdens un sautē kāpostus ~ 15 min. Rupji sarīvē burkānus,
kubiņos sagriežam tomātus. Sīpolus sagriež iespējami smalki, gurķus sagriež kubiņos. Burkānus, tomātus, sīpolus un gurķus liekam katlā pie kāpostiem.
Samaisam un pievienojam:
200 gr cukura (var mazāk)
2 ēdamk.sāls
1 tējk.malti melnie pipari
1 glāze augu eļļas
Visu sautē ~ 45 min uz lēnas uguns periodiski apmaisot...
Tad pielej 2 ēdamk.70% etiķa esences (vai 247 ml 9%etiķa... vai 16, 5 ēdamk 9% etiķa), uzkarsē un visu pilda sterilās burciņās, uzreiz aizvāko. Salāti saldskābi, ar maigu asumu.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 50