Izejvielas un to daudzums:
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 3 smaržīgie pipari
- 3 krustnagliņas
- 1 lauru lapa
- 100 ml etiķa
- 1, 2 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 5 melno piparu graudi
- 3 daiviņas ķiploka
Pagatavošanas process:
Nelielus šampinjonus vāra ūdenī 3 minūtes. Vārāmajam ūdenim pievieno nedaudz citronskābes, lai šampinjoni nekļūst tumši. Tad šampinjonus notecina.
Visas marinādei paredzētās sastāvdaļas liek ūdenī, uzvāra. Kopā ar visām marinādes sastāvdaļām 5 minūtes vāra šampinjonus. Šampinjonus kopā ar marinādi lej burkās, atstāj uz diennakti, lai garšas sadraudzējas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 15