Izejvielas un to daudzums:
- lielai pannai pietiek ar 3-4 olām
- viss,kas ledsškapelē palicis "pāri"
- obligāti - vai nu krējums, vai majonēze (krējums var būt arī tāds... nu..pastāvējis 3 dienas :)
Pagatavošanas process:
ļoti elementāri - uz pannas sacep to,kas "palicis pāri":) - kaut kāds desas gabaliņš, kūpinātās gaļas maliņu, kuru uz maizītes šķēlēs pagrūti sagriezt, drusku zaļie zirnīši, kuri palikuši atgrieztās bundžas apakšā, nedēļu vecs tomāts, kurš visus atstājis vienaldzīgus, pussīpols no vakardienas tusiņa... nu... visi saprata:)
Kamēr tas viss cepas, iesit bļodā tās nabaga olas, drusku saklapē..un tad pievieno krējumu vai majonēzi... patiesībā jo vairāk, jo labāk, bet lai nepārsniedz 1:1 sadaļu... un kuļ, kuļ, kuļ... lai ar aci var redzēt, ka tajā visā sagājis iekšā daudz gaisa...
Pats svarīgākais brīdis - paceļam pannas vāku, kad visi komponenti jau riktīgi cepas, un diezgan strauji uzgāžam virsū to sakulto pļuru, neaiztiekam, vāku virsū! un nekādā gadījumā neņemt nost... nu, vismaz 7 minūtes... vislabāk, ja pannai tas stikla vāks, tad var labi sekot, kas notiek... ticiet vai ne, bet tā masa paceļas uz augšu līdz pannas malām, ar to var pabarot daudzus izsalkušus večus... :)