Izejvielas un to daudzums:
- 6 olas
- 3 briketītes saldēto spinātu vai arī tvaicēti brokoļi
- garšvielas
- 150 g kūpināts šķiņķis
- 200 g biezpiena
- majonēze
- dilles
Pagatavošanas process:
Spinātus vai sautētos brokoļus sablenderē, pievieno 6 olas un garšvielas, sablenderē klāj uz cepamā papīra pannā, izlīdzina plānā kārtiņā un liek cepeškrāsni uz 180 grādiem - 5 minūtes.
Atdzisušu liek uz darba virsmas un pārklāj ar biezpiena masu
Biezpienam pirms tam pievieno samaltu vai smalki sasmalcinātu šķiņķi, majonēzi, dilles.
Satin, ietin cepampapīrā, uzliek slogu un patur ledusskapī, labāk uz nakti, bet pietiek arī ar īsāku laiku.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Garšvielas, majonēzi pievieno skatoties pēc situācijas. Stāsta, ka tāpat šo omleti varot gatavot ar blenderētu papriku vai burkāniem.
Tāpat jāizvērtē pannas lielums, varbūt jums sanāk divas panna, bet no šī daudzuma sanāk divi rullīši, jo omleti sadala divās daļās.