Izejvielas un to daudzums:
- 1kg maltā gaļa
- 3 olas
- apm 100 gr. kartupeļu milti
- 5 baltmaizes šķēles
- ķimenes
- ķiploki
- sīpoli
- pipari, sāls - pēc garšas
- nedaudz piens
Pagatavošanas process:
Malto gaļu ieliek bļodā, pieliek visas vajadzīgās sastāvdaļas un mīca līdz masa ir vijīga un atlec no rokām. Piens domāts, ja maltā gaļa ir sausa, tad pielejot pienu un intensīvi maisot dābū vienveidīgu masu.
Sadala apmēram 2 vai 3 daļās, kā pašam tīk. Veido uz cepešpannas kukulīšus ar gludām malām un augšu. Uz pannas ūdeni neliet!
230 grādos liek cepties.
Kad cepeškrāsnī jau izvaidojusies kukulītim zeltaina garoziņa, tad uz pannas uzlej nedaudz ūdeni un pašus kukulīšus ar otiņu apslapina.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 40