Izejvielas un to daudzums:
- kabacis, vidēji liels
- burkāni 0.5 kg
- puķukāposts - neliels
- saldais pipars
- kartupeļi 3-4 gabali
- 3 lieli tomāti
- 1 liels sīpols
- olīveļļa cepšanai
- mazā paciņa saldais krējums
- garšvielas, man patīk Santa Maria universālā, bet tā jau gaumes lieta.
Pagatavošanas process:
Notīra, nomizo dārzeņus. Sarīvē ripiņās burkānus, kartupeļus un kabaci sagriež kubiciņos, puķu kāpostu sadala daiviņās, sagriež saldo piparu. Ber to visu katlā, uzlej ūdeni, liek vāku virsū, kad uzvārās - turpina sautēt uz lēnas uguns, apmēram 40-50 minūtes.
Kamēr sautējas dārzeņi, notīra, sagriež sīpolu un olīveļļā apcep zeltaini brūnu. Sagriež tomātus un kopā ar apceptajiem sīpoliem pievieno dārzeņiem. Pievieno garšvielas, turpina sautēt vēl minūtes 15-20. Biegās pievieno saldo krējumu, un dažas minūtes lauj sabiezēt.
Vienkārši, bet garšīgi.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 80