Izejvielas un to daudzums:
- 125g eļļas
- apmēram 50g etiķa
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote medus
- 1 tējkarote sinepju pulvera
- 1/2 tējkarote malta ingvera
- 1 tējkarote magoņu sēkliņu
- sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošanas process:
Sīpolu sarīvē, pielej etiķi, pieliek medu, sinepes, ingveru, sāli, piparus, visu kārtīgi sakuļ. Tad pakāpeniski, nepartraucot kulšanu, pievieno eļļu. Pašās beigās pieber magones.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 20
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Mērce lieliski der svaigiem dārzeņu salātiem ar greifrūtu, avokado, šķiņķi, garnelēm, lasi ...