Ielogoties
Reklāma

Zāļu sievas mazās piezīmes / 120

06/12/2018 19:42 | Diskusija lasīta 9675 reizes
Varam parunāt par zālītēm kas ievāktas pļavā, mežā, dārzā...
Atbildes (136)
1...456 7

Tēmas: 4
Ziņas: 38873

22/11/2022 20:09
Pagājušoruden uztaisīju mušmiru uzlējumu, ar parasto šņabi. Lietoju, kad mugura sāpēja, kad spranda bija savilkta... arī pie locītavu sāpēm labi! Iekšķīgi gan nav mēģināts
1 0
22/11/2022 20:15
man par iekšķīgu lietošanu stāstīja, ka jāsāk ar vienu pili... a, ka mirmušai var sulu izspiest, un ta vēl tur pilinaties... es tak ieraus pa daudz
0 0
22/11/2022 21:58
Pareizi lietojot mušmiri var nirvānu noķert, man viens darbakolēģis ir jokaini sēņu speciālists.😀
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 271

23/11/2022 12:42
Labi, ja negribat mušmires, tad var ingveru...
Recepte nav gluži mana, bet līdzīgu šim gatavoju jau sen.Ingvera sukādes.

Pieskaršos šobrīd aktuālai tēmai-saauktēšanās! Noteikti skāris daudzas ģimenes. Mūsejo arī, bet es vēl turos. Kas raksturīgs? Klepus, kakls sāp, balss pazūd. Tad lūk, sajā gadījumā ingveru sukādes būs labs palīgs.
Recepte pavisam vienkārša. 2kg. cukurs, 1ltr ūdens un ingvers.
Ingveru kārtīgi ar birstīti nomazgāju un sagriežu ar visu mizu, 3-4milimetru biezumā. Ingveram jābūt daudz, bet tā, lai būtu apsegts sīrupā. Tālāk lieku sīrupā un uz pavisam lēnas liesmas vāru 2-3stundas. Kad gatavs, notecinu sietiņā un apžāveju 6 stundas 40 grādu temperatūrā. Sukādes kļuvušas mīkstas, viegli sakožamas, saldas un ar sev raksturīgo asumu. Atliek tikai iebērt maisiņā un iemest somiņā. Ļoti labs palīgs, ja sāk kasīties kakls. Sīrupu var izmantot pie tējas, vai intresantās receptēs. Pat pārlejot saldējumam tas piešķirs eksotisku garšu.
2 0
24/11/2022 17:21
atcererējos, ka tādas var ar bodē nopirkt, šogad gan neesmu skatījusies, bet gan jau ir...
un par musmirem jau runat var... pat interesanti, tik pateicu savas domas, a ko zin-varbūt, ka uzskati pat mainās)))
0 0
24/11/2022 17:25
ingvers rimi uz akciju-4.24... ja kas
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 23922

24/11/2022 17:46
Jap, tādas ingvera sukādes ir mājā, pirktās. Tikai reti un maz lietojamas, ka man neatmaksājas tas lielais darbs. Bet nu malači meiteņi.
1 0

Tēmas: 24
Ziņas: 6678

24/11/2022 18:05
Man ingvers negaršo. Vienīgais veids kā lietoju- pie suši.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 23922

24/11/2022 18:42
O, tas suši ingvers ir dikti labs.
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 16677

24/11/2022 20:52
skaidrs, jāparunā par ingveru
man uz palodzes ingvers, kas bij` aizmirsies, bija sācis zaļot. nez kāpēc neiebakstīju puķpodā
šito uztveru tikai kā ziemas piedevu.ne nu gluži kā mandarīns... starp citu, z-svētku dāvanai pasūtīju ziepes mandarīna formā ar visu maroc virsū. roku darbs. mazs gabaliņš beeet 7eur...
0 4

Tēmas: 24
Ziņas: 6678

24/11/2022 21:59
Nesen bija skatāma videopamācība, kā uz palodzes ingveru audzēt.
0 1

Tēmas: 0
Ziņas: 18462

24/11/2022 22:29
Man šobrīd topā karsts dzērveņu dzēriens ar medu un ingveru.
1 0

Tēmas: 6
Ziņas: 271

24/11/2022 22:40
Ja par karsto dzērienu no dzērvenēm, tad tieši kardamons tam piešķirs īpašu garšu.Vienīgi pievienojot par daudz, dzēriens nebūs baudāms:))
0 0
24/11/2022 22:46
ingveram smuks zieds, bet to jau mes te kadreiz runajam...
0 1

Tēmas: 6
Ziņas: 271

24/11/2022 23:08
Kardamonam arī ir skaists zieds, un var uzaudzēt
mājās, uz palodzes:))
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 13604

25/11/2022 07:03
Ar kadramonu esmu vairāk uz jūs, bet ingveru gan lietoju un daudz lietoju. Gan pie saviem karstajiem  dzērieniem, gan arī tējām pielieku klāt:) Garšo:)
2 2
1...456 7
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas