Saaukstēšanās ir neciešama, jo īpaši, kad atrodies ceļojumā.
Ieskaties pasaules dīvainākajos imunitātes stiprināšanas līdzekļos,
lai vēl vairāk palielinātu savu nepatiku pret ārstniecības līdzekļiem.
Ja apmeklēsi Kankūnu Meksikā, tad viesmīlis maltītes nobeigumā labprāt piedāvās aso piparu.
Tā nav viesmīļa laipnība tāpat vien. Asie pipari Kankūnā ir izplatītākie imūnu veicinošie produkti.
Vācijā gliemežu sīrupu lieto, lai remdētu kakla sāpes. To izmanto arī kā krēmu sejas ādai.
Imunitātes stiprināšanai Irānā ēd kartupeļu biezeni, kas ir pilns ar C vitamīnu un kalciju. Irānas tautas medicīnā teikts, ka sakņu augi darbojas, kā asins attīrītāji.
Ajūrvēdā ir apgalvots, ka kurkuma piens atvieglo gremošanas traucējumus,
tāpēc tas Indijā tiek lietots litriem. Turklāt kurkuma pienam klāt tiek pievienots ingvers,
medus vai melnie pipari.
T
autas medicīnas praksē, kas no paaudzēm nodotos līdz pat mūsdienām, kā veselības stiprināšanas dzērienu slavē sīpolu sulu.
Gan Eiropā, gan Amerikā un arī Izraēlā visai bieži tike dzerta sīpolu sula.
Izmēģini pagatavot: bļodā ievieto sasmalcinātu vai šķēlēs sagrieztu sīpolu,
to pārklāj ar cukuru vai medu, kas izspiedīs sīpola dabīgo sulu.
Šāda sula ir bagātīga ar B vitamīnu, kā arī ar imūnu veicinošo C vitamīnu.
Izrādās, ka aukstasiņu dzīvnieki spēj pazemināt temperatūru,
tāpēc ķīnieši izvēlas ēst ķirzaku zupu.
Lai pamēģinātu šādu zupu, vispirms nāksies izkaltēt ķirzakas,
pēc tam tās vārīt uz lēnas uguns kopā ar buljonu.
0
0