Receptē var izmantot veikalā nopērkamās grilam paredzētās kokogles, no kurām vienu sasmalcina kafijas dzirnaviņās, ar karoti vai piestā.
Nepieciešams: tējkarote sasmalcinātas kokogles, 4 tējkarotes malts kanēlis, 3 – 4 tējkarotes ūdens, 15 pilieni sev tīkamas ēteriskās eļļas.
Pagatavošana:
Bļodiņā ieber visas sastāvdaļas, bet tikai 1 tējkaroti ūdens, un sajauc. Tad pievieno vēl ūdeni, sajauc. Atkārto procesu, līdz ir izveidojusies viendabīga masa.
Jāseko līdzi, lai masa neizveidotos pārlieku šķidra, bet gan bieza, bet viendabīga.
Kad tas izdarīts, no masas izvirpina maziņus konusiņus – dažus centimetrus lielus, kurus novieto uz papīra vai plēves, kas izklāta uz koka dēlīša.
Konusiņus noliek žāvēties siltā vietā, piemēram, uz saulainas palodzes vai radiatora.
Jāžāvē ir vairākas dienas, lai konusiņi iegūtu vienmērīgu krāsu, nebūtu mitri, kā arī smarža iesūktos kārtīgi.
Kad konusiņi ir gatavi, tad var droši kvēpināt!
Variēt var ar dažādiem dabīgiem pulveriem, garšvielām, piemēram, vaniļu.
0
0