Kādreiz no laukiem atvestā un nepaspētā izlietot zaļumu kaudze ledusskapī sadzeltēja un ... misenē, tagad jau laicīgi - pārpalikumus vai nu sakaltēju vai sagriežu un sasaldēju...
Ja zaļumus/ogas saldē Tupperware trauciņos, tie saglabā irdenumu, bet parastajos maisiņos sasalst ledus klucī...
Ja ienākas lielāks gaļas klucis un saldētavā nav vietas jau sadalītu gabaliņos to salikt, savāru tušonī (konservus burciņās) - lieti noder arī ziemas aizņemtajiem vakariem, kad ātri gribas tikt pie vakariņām...
Cepamās sēnes ar nesālu - sacepu un burkās iekšā, ziemā ātri pagatavojamas... (laiks taču arī ir nauda)
apelsīnu un citronu mizas plānsloksnītes sakaltēju - lieku veselas vai maltas, kur jau gribas: pie saldā, kūkām, kēksiem, piparkūkām...
kadiķogas savācu -labi pie gaļas ēdieniem (saspaidu un sasmalcinu ar lielo dūci, lai aromātvielas labāk izdalās)
nepērku gatavās mērces, majonēzi - taisu pati - ja iemanās, sanāk ātri (1 līdz 5 min.), garšīgāk, veselīgāk un noteikti lētāk...
Gatavojamie trauki ar būtiski - katliņos ar "biezajām" apakšām un mazmazītiņu uguntiņu, noslēgtu vāku noteikti ēdiens pagatavojas ātrāk un lētāk, arī ar ūdeni nemaz nevajag pārklāt visus kartupeļus un citus dārzeņus - zemvāka tvaikā izvārās vienmērīgi un pēc tam netiek nolietas izlietnē vērtīgās vielas... i nav jāstāv klāt kā pupalellei...
vispār patīk gatavot, ja ēdiens "pats gatavojas", ka nav jāstāv visu laiku klāt - tikām var visko citu padarīt, kaut vai atpūsties vai citas blēņas...
0
0