Mana saldās desas recepte: 1 gab. ola; 120 g cukurs; 100 g sviests; 2 ĒK rūgtais kakao pulveris ; 1 paciņa ’’Selga’’ cepumi ( vai cita cepumu marka) 150 g marmelāde; 100 g rieksti (piemēram, valrieksti, zemesrieksti utt.)
Katliņā iesit olu, pieber cukuru un saputo viendabīgā masā. Katliņu liek uz plīts un silda uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Kad cukurs izkusis, pievieno sviestu un atkal nepārtraukti maisot karsē, līdz tas izkusis.Noņem katliņu no uguns, pievieno kakao un rūpīgi to iemaisi, lai masa kļūst viendabīgi brūna.Lielā bļodā sadrupini cepumus. Pievieno gabaliņos sagrieztu marmelādi un sakapātus riekstus.Cepumu, marmelādes un riekstu masai piejauc katliņa saturu un ar rokām rūpīgi visu sajauc, lai viss saķep biezā masā. No izveidotās masas veido desas formu pārtikas plēvē, ietinot to un satinot galus, lai masa neplūst. Saldo desu liek ledusskapī.
Man šodien mikserēta kartupeļu biezputra un maltās gaļas mērce.
0
0