Ielogoties
Reklāma

Omes Gārsas virtuve... ))) / 3760

14/10/2017 14:30 | Diskusija lasīta 379400 reizes
... ķeram to lietu plašāk-... atskaite par iztukšīto -jau kā standarts, receptītes, ieteikumi, bodes un tirgus dienas (un nedienas), ieskats tuvākā un tālākā citu zemju virtuvē... nu, vienvārdsakot- bez paklačošanās ar neiztikt..)
Atbildes (10485)
16/12/2017 15:34
man tā beat patīk
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 22580

16/12/2017 15:39
Gaaarsiit, Tu man arī dikti patīc.
Iedošu Tev arī gabaliņu. Mazu :P
Un vēl man arī Lare patīk. Viņai ir lasis un strūdele.Un viņa dzīvo kā pašai gribas. Mierīgi elpo, harmoniski domā... un viņai ir ieslēgts televizors fonā :)
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

16/12/2017 15:42
Mana saldās desas recepte: 1 gab. ola; 120 g cukurs; 100 g sviests; 2 ĒK rūgtais kakao pulveris ; 1 paciņa ’’Selga’’ cepumi ( vai cita cepumu marka) 150 g marmelāde; 100 g rieksti (piemēram, valrieksti, zemesrieksti utt.)
Katliņā iesit olu, pieber cukuru un saputo viendabīgā masā. Katliņu liek uz plīts un silda uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Kad cukurs izkusis, pievieno sviestu un atkal nepārtraukti maisot karsē, līdz tas izkusis.Noņem katliņu no uguns, pievieno kakao un rūpīgi to iemaisi, lai masa kļūst viendabīgi brūna.Lielā bļodā sadrupini cepumus. Pievieno gabaliņos sagrieztu marmelādi un sakapātus riekstus.Cepumu, marmelādes un riekstu masai piejauc katliņa saturu un ar rokām rūpīgi visu sajauc, lai viss saķep biezā masā. No izveidotās masas veido desas formu pārtikas plēvē, ietinot to un satinot galus, lai masa neplūst. Saldo desu liek ledusskapī.

Man šodien mikserēta kartupeļu biezputra un maltās gaļas mērce.
0 0
16/12/2017 15:43
lasis man bij div dien atpakaļ... vot, nu atkal miers uz kādu laiku...
bet tikko noēdās šķelto zirņu biezzupa ar frikadeļiem-aļņa protams ... eu, nu bet kā skan, a ka ēdu, likās ka kaut kas mistisks 
0 0
16/12/2017 15:45
helgi, man tās olas klātbūtne nav skaidra... es jau ne pirmo reiz par šito brīnos..jēga ta kāda???
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

16/12/2017 15:49
gaarsiit112: domāju, ka ola labāk satur kopā to desu . Recepte ļoti veca. 100x taisīta visādos variantos.
0 0
16/12/2017 15:54
desu satur sviests sastingstot... ar olu tam nevarētu būt nekāds sakars... nu, man tā šķiet... (manā variantā arī šokolāde, kad sacietē)
jā, ir kas liek to olu, bet, kad pajautā-kāpēc?..īsti ar nezin to skaidrojumu... vot, cepšanas procesā saprotu, bet šite nē...
0 0
16/12/2017 15:58
vigijas variantā ar nav ola... bet kondensētais piens... es ar iepriekšējai pieliku, bet to pavisam mazītiņo bundžiņu... ja pieaugušiem taisa, tad nevajag baigi saldo... pat murmulādi nelieku, žāvēti augļi un visādi rieksti...
0 0
16/12/2017 16:03
Man arī tā jēlā ola liekas nevajadzīga. Es nelieku. Simts gadus gan neesmu to taisījusi...
Murmulāde gan man patīk.

Čilli kafija, hurma... Lasis būs vēlāk. Bet pietiek tikai iziet uz kādu pāra stundu randiņu, ka mājās jau atgriezies vakarā. Logi ciet, gaisma jāslēdz. Ak, dienas nemaz nav...
0 0
16/12/2017 16:16
un, es vispār asprātīgi izdarīju, nemaz netinu, bet ieklāju garenajā keksa forma plēvi, un tur to masu ieliku un  kārtīgi piespiedu lai līdzena, tad nu varēs izgāzt ..un griezt tādās smukās šķēlītēs ... ar to tīšanu nav jāmokās, man vienreiz tā pinķerīgi likās, ta nu man šitādi visādi varianti prātā ienāk... arī smuki var noformēt, jo virsma līdzena... piem., ar kausētu balto šokolādi un ta kauč ko vēl uzkaisīt-kādu ogu piemēram)
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 16694

16/12/2017 16:27
ne par tēmu(piedo, gārs)-jau vienreiz tiku teikusi, kad tā sarkano kurpju /zeķu/cepures bilde bija 1.lpp, ka man nepatīk.un man neskauž, beat.
par to saldo desu jāpadomā, varbūt manas meistarības pietiktu, lai ko tādu samargotu
0 0
16/12/2017 16:33
liz, te tak paklačošanās ar pieder pie lietas
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 16694

16/12/2017 16:40
starp citu, vai šogad šeit z-svētku egle būs?
0 0
16/12/2017 16:48
gan jau būs, kurt ši paliks... mums tak te mvecis un citi meža iemītnieki, gan sagādās
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

16/12/2017 17:16
Nez, to saldo desu var taisīt nedēļu iepriekš un uzglabāt saldētavā līdz liek uz galda?
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 1988

16/12/2017 17:27
Meitenes.Neticēsiet.
Nekādi pie jaunās plīts nevaru pierast.
Viss itkā labi, bet čerez žopu.
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

16/12/2017 17:29
It kā labi, bet kā... lūdzu par šo sīkāk. Kas- jaunā plīts neklausa?
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 1988

16/12/2017 17:35
Nu pannu es arī pirku jēdzīgu.(nosist var zīloni)
Laikam vaina pannā.Beko to smagumu nevar celt.
Šmorējas un gaļa cepas labi.Bet uz omleti ir jāgaida "MĒNESIS".
0 0

Tēmas: 43
Ziņas: 9074

16/12/2017 17:39
štruntīgāk ir, ja pie jaunās pavāres nevar pierast,
Ar bleķa gabalu gan tiksi galā.
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 1988

16/12/2017 17:54
Bļēģ.
Izrādās, ka karbondveidīgais uz muti jjānolieik :>
Man te tagad viktuvē jautri:>
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas