Beatei taisnība. Bišu maize, tie ir tie paši ziedputekšņi tikai apstrādāri ar bišu fermentiem un pārklāti ar medu. Bites svaigos ziedputekšņus kopā ar saviem fermentiem sapresē šūnās, pārklāj ar nelielu medus kārtiņu un atstāj fermentēties. Fermentēšanās process aizņem 3-4 nedēļas. Būtībā šādi bites konservē ziedputekšņus ( olbaltumvielas, mikroelementus, aminoskābes) lai agrā pavasarī, kad ārā vel nelido, jau varētu audzēt perus un gatavot jauno darba bišu paaudzi.
Viss veselīgākā ir svaiga ( nekaltēta) bišu maize, bet parasti tirgo kaltētu. Pie dravniekiem iespējams var dabūt arī svaigi saldētu, svaigu to nav iespējams ilgstoši uzglabāt, jo izņemta no šūnām bišu maize ātri bojājas.
0
0