~ Sīpolu mizās krāsojot olas ir dzeltenīgi brūnganas; jo mizu vairāk, jo olas tumšākas.
~ Kumelītēs krāsojot olas ir citrondzeltenas.
~ Alkšņu mizās – brūni iesarkanas.
~ Egļu skujās krāsotas olas veido interesantus svītru rakstus.
~ Klinģerīšu ziedos krāsotas olas ir silti dzeltenas.
~ Strutenēs krāsotas olas ir dzeltenzaļas
~ Sarkanajos kāpostos krāsotās olas ir viloteas (iepriekš izvāra šķidrumu).
~ Sarkanajās bietēs izvārot olas ir sarkanas vai pelēcīgas (iepriekš bietes izvāra, sarīvē, pielej etiķi – olas vāra šajā šķīdumā)
~ Karkādes tējā vārītās olas sanāk sarkanas.
~ Spinātos krāsotās olas iznāk zaļas.
~ Melleņu ievarījumā krāsotās olas ir tumšī zilas ar raibumiņiem.
~ Piparmētras, bērzu lapas – zaļganas.
~ Krāsainās drāniņās ieliek putraimus, makaronus, sīpola mizas, ietin olas.
~ Olu samitrina un tai ar diegiem piestiprina pētersīļu, seleriju, paparžu, zemenīšu lapiņas, un sīkus ziediņus – zemeņu, prīmulu, pieneņu, sniegpulkstenīšu.
~ Gaišu svītru tīklojumu iegūst, olas dāžādos virzienos notinot ar diegu.
~ No papīra izgriež figūriņas, aplīšus u.c. šablonīnu un pietin pie samitrinātas olas.
~ Ļoti skaisti olas izskatās aplīmētas ar pūpoliņiem.
0
0