Vienā no raidījumiem Sļedstvije veļi... bija stāts par Olivjē salātiem, nodēvētiem franču šefpavāra vārdā. Visas sastāvdaļas neatceros, bet bija smalki: garneles, vēžu gaļa, šķiņķis, paipalu olas, vārīti kartupeļi, par gurķiem u.c. dārzeņiem gan īsti neatceros, bet kaut kas bija. Viss smuki mazos kubiciņos sagriezts, uz šķīvīša pa apli sakārtots un vidū majonēzes piciņa. Bet krievu kupči, savas mužiku runas trīdami, par lielām šausmām ēdiena izdomātājam, visu samaisīja kopā un noēda pat lāgā nesaprazdami ko ēd. Tā nu ideja tika sabradāta jau saknē, bet salātu nosaukums palika. Mani reiz ciemos cienāja, bet bija klāt āboli, esot šo salātu obligāta sastāvdaļa, tāpēc tikai kriksi pieklājības pēc nogaršoju un pārējo atstāju citiem ciemiņiem. Man āboli garšo atsevišķi, bet ciest nevaru tos salātos.
0
0