Man liekas- te bija jautājums tiem, kas murķeļus (bisītes) lasa, gatavo un
ēd, nevis tiem, kas nelasa, negatavo un pat nevēlas to darīt! Dažiem cilvēkiem ir neapvaldāma vēlme piedalīties dajebkurā diskusijā pat tad, ja tā uz tiem neattiecas!!
Tas- ievadam. Man ir zināmas vietas, kur jau ir garlaicīgi: pa ceļam uz lauku mājām iebraucam mums zināmā vecā izcirtumā, desmit minūšu laikā piekraujam pāris spaiņus, un braucam tālāk. Daudz ar sēņu tīrīšanu nenodarbojos: jau lasot jānogriež smilšainais kātiņš, un uzreiz- katlā iekšā. N-tajos ūdeņos mazgāt var pēc vārīšanas (divreiz pa pārdesmit minūtēm), jo izvārītas sēnes nav tik trauslas. Daļu salieku maisiņos un saldētavā iekšā. Pārējās gatavoju tradicionālā veidā: sacep sīpoliņus ar žāvētu gaļiņu, tad- palielos gabalos sagrieztas sēnes, pēc tam uzbārsta drusku miltus, dažādus piparus, sāli, un pa virsu- saldu vai skābu krējumu. Kopā ar vārītiem kartupeļiem pazūd kosmiskā ātrumā. Labu apetīti!
p.s. Šo sēņu šausmīgā indīguma sludinātājiem vēlos atgādināt, ka gan es, gan visa mana ģimene joprojām esam gan dzīvi, gan pie labas veselības
)