Karsto kokteiļu gatavošana nav sarežģīts process, būtiski ievērot vien dažus nosacījumus,
piemēram, jāizmanto tikai karstajiem dzērieniem piemērotus traukus vai glāzes.
Karstos dzērienus pasniedz caurspīdīgās stikla krūzītēs uz kājiņas:
īru kafijas vai karstvīna, kafijas vai tējas krūzēs.
Karstos kokteiļus nav ieteicams sildīt atkārtoti.
Tos lej termosā vai karsē lielās stikla karafē un kannā virs tējas sveces liesmas.
Gatavošanas laikā kokteiļus karsē uz lēnas uguns traukā bez vāka līdz 65-75 grādu temperatūrai
(līdz brīdim, kad sāk izdalīties tvaiks, bet vēl nav burbuļu.
Dzērienu nedrīkst uzvārīt, jo tad tas pārvērtīsies par saldu un lipīgu šķidrumu, kas nebūs baudāms.
Dekorāciju sagatavošanai noderēs maza rīvīte, piemēram, muskatrieksta, mandeļu vai riekstu sarīvēšanai, ass nazis un sietiņš noliešanai.
0
0