Kokneses vidusskolas 12.klases skolnieces A.Sproģe un I.Lazdiņa ar kopīgi radīto
biznesa plāna projektu "Kaņepju saldējums kā alternatīva dzīvnieku piena saldējumam"
uzvarējušas SIA "Latvijas Lauku konsultāciju, izglītības centra" organizētā biznesa plānu konkursā.
Tas ir domāts alerģiskiem bērniem un viņu vecākiem, vegāniem un svaigēdājiem. Tas ir garšīgs, atsvaidzinošs, tāpēc var ēst jebkurš cilvēks, gūstot baudījumu no garda un veselīga produkta.
Vai jums arī patīk jauni gastronomiskie produkti ?
Atbildes (11)
15/10/2014 06:11
Lai tak mēģina, bizness ir bizness, varbūt labi nopelnīs
00
15/10/2014 15:52
hmm, mani interesētu to pagaršot.
00
15/10/2014 16:16
Jā, es arī domāju, ka vajadzētu pagaršot, tad laikam jābrauc uz Koknesi... ?!!!
00
15/10/2014 19:21
Ja nu gadīsies pabūt Kokneses pusē, ta mēģināšu to saldejumu pagaršot, cerams tas jaunais bizness vēl nebūs nobrucis.
slavējami, ja kāds padomā par vegāniem un svaigēdājiem:)
00
15/10/2014 21:48
Kaņepju saldējums
oderixa | 15.10.2014. - 00:46:46 | Diskusija lasīta 165 reizes
Vai jums arī patīk jauni gastronomiskie produkti ? ======= Vispār jau patīk. Nezinu kā būtu noēsties kaņepju saldējumu.Toties zinu ka "mūsu laikā" šnabi taisīja no akmeņoglēm/naftas. ---- Katrā gadījumā prieks par abām skolniecēm.(jācer ka ķīmija un fizika šīm jaunavām(ejnu sazin) nav sveša).
00
16/10/2014 16:59
Ceru, ka meitenēm labi att. viņu bizness... un pēc ta, būs daudz kas cits !
00
17/10/2014 17:36
Piektdiena klāt, varbūt kādam/ai ir arī sava interesanta recepte... ???!
00
17/10/2014 17:40
No kaņepju sēklām var pagatavot pārtikas produktus: kaņepju sviestu, grūsli, kaņepju pienu un eļļu. No tām iespējams izdalīt fosforu saturošu organisko savienojumu — fitīnu, kuru izmanto medicīnā, mazasinības ārstēšanā, nervu un vielmaiņas slimību gadījumos.
Attīrītu kaņepju eļļu izmanto konditorejas izstrādājumos.