Ielogoties
Reklāma

svētku rosolis.. / 20

14/11/2011 19:25 | Diskusija lasīta 17041 reizes
Varam sākt gatavot Ziemassvētku un Jaunā gada rosoli... jo, izgudrota tehnoloģija, kas ļauj salātus glabāt 52 dienas.
Atbildes (264)
1 2345...14
14/11/2011 19:50
... nu ja... kā kas... tā man tos burkānus... :(
0 0
14/11/2011 19:50
Jā, jā, protams, gaišreģe tu mūsu, Kafīte
0 0
14/11/2011 19:51
vakuuma iepakojumā var paildzināt.
0 0
14/11/2011 19:53
Tomēr tie LLU tehnokrātiskie blēži neatzinās, kāda šiem tā recepte...
0 0
14/11/2011 19:53
pēc manam domām gatavo salatu tirgošana jāaizliedz ar likumu...
nevis jaštuko kā paildzinat deriguma terminju
0 0
14/11/2011 19:53
anks - jautājuma pamats - kāpēc tāds rasols tik ilgi jāglabā.;)
0 0
14/11/2011 19:55
marīn - tā kā es nēģus vispār neēdu, tad man rasols no nēģiem tāds kā jaunatklājums.;) mani paziņas manā pusē arī neviens neko tādu nav gatavojis.;) bet katram jau savas ēšanas tradīcijas.)
0 0
14/11/2011 19:55
Nu nez, Marīn, kā tur ir ar tiem pāķiem, rosols ar nēģiem ir arī Kaucmindiešu recepte. Manai omei bija Kaucmindiešu pavārgrāmata no 20-ajiem vai 30-gadiem, iespējams, ka pie māsas vēl kaut kur glabājas. Tas dāmas, kaut arī ne gluži rīdzinieces, tomēr bija autoritātes
0 0
14/11/2011 19:56
Abet ... ? Kas tas par rosolu, ko jāglabā tik ilgi ? Rosols ja labi pagatavots "apēdās " uzreiz vai vēlākais uz pohām . Vai tad kāds taisās rosolu sūtīt uz Īriju ?
Marin 4x4 ! Tu mani aizvainoji līdz sirds dziļumiem ... Latviešu delikatešu ( nēģu) ēdājus nosauci par pāķiem . Nu kā tā drīkst ?
0 0
14/11/2011 19:58
merkur
0 0
14/11/2011 19:58
marīnam taisnība, vecajās receptēs patiešām nēģi tiek minēti kā sastāvdaļa ... bet, mūslaikos laikam tā mazāk šitā gatavo...
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28946

14/11/2011 20:00
paķēru pirmo pavārgrāmatu, kas pie rokas gadījās, līdz rasolam netiku, aizķēros pie "mērcekļiem"
0 0
14/11/2011 20:00
Starp citu, tajā Kaucmindiešu grāmatā bija teikts, ka rosolam izmanto tikai nēģu galvas, pārējo ēd tāpat Mūsu majās nēģu galvas apēd kaķis
0 0
14/11/2011 20:00
rosolam liek klāt siļķi un ābolus(vēlams Antonovku), vislabāk garšo otrā dienā, kad labi ’’sakodies’’
0 0
14/11/2011 20:01
pienen - kas tie tādi?:)
0 0
14/11/2011 20:03
Manuprāt, rosols ir tas ēdiens kur var ielikt vislielāko izdomu un garšas izjūtas - neskatoties uz zinātniskām vai senmāšu receptēm .
0 0
14/11/2011 20:04
..es, laikam, nēģus vēl pieciestu... bet siļķi nekad... tā lai paliek -kažokam:)
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

14/11/2011 20:05
Par tiem nēģiem rosolā man bija pirmā dzirdēšana.
0 0
14/11/2011 20:05
jo siļkī vairāk liek kopā ar bieti un kas tad tas par rasolu vairs?:)
0 0
14/11/2011 20:05
..vispār es ar neko bieži pie receptes nepieturos, bet tad saucu to-par rosoļveidīgajiem salātiem:)
0 0
1 2345...14
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas