..Junon- tas balodis mēdz kavēties- sabojāsies tie nēģi... jau cik reizes tā bijis... :(
mana vecmāmiņa visām tradicionālajām sastāvdaļām ( vārīta, liesa gaļa, vārīti kartupeļi, burkāni, olas, konservēti zirnīši, skābēti vai marinēti gurķi) lika klāt ķilavas... un majonēzi vispār nelietoja... esmu piemirsusi to garšu( ar ķilavam)bet pati atkārtot neuzdrošinos, vien vienīgi šad tad pielieku sīpolu vai mājas "antonovkas"- uzglabāt gan laikam vairāk par 24 stundām nav ieteicams...
00
14/11/2011 22:45
Jā . Laikam rosolu nevar salīdzināt ar skābo kāpostu zupu, kuru var neskaitāmas reizes sildīt un uzsildīt . Un tā vismaz nedēļu kā E. Veidenbaums .
00
14/11/2011 22:46
Skābu kāpostu zufa to smeķi iegūst tieši, kad tiek atsildīta... tāpat kā žureks...
00
14/11/2011 22:47
... man patīk, ka rosolim ir vismaz 3 veidu gaļas desa ar tai skaitā-bet tā kobinācija parasti atkarīga, no tā kas iepirkts...
00
14/11/2011 22:49
Gārs Tu gan izšķērdīga triju veid gaļ rosolī...
00
14/11/2011 22:50
incanti kur tagad var dabut desu no gaļas??? un kur vel 3 veidus
00
14/11/2011 22:52
mocca, a kas ir žureks????
00
14/11/2011 22:54
... a vispār rosola pazīstamākais nosaukums ir "Olivjē salāti"... :)
es zinu vietas kur točno ir... nu zamaksatj ar vajag... pa rub divdesmit nekas nesanāks!
00
14/11/2011 22:56
Žureks ir poļu nacionālā zupa, baigi labs. Es tikai nezinu, kā to gatavo.
00
14/11/2011 22:59
... nē, tas patiešām ir tad, kad kaut kas nenoēdas... parasti, tas ir tad, kad cepta vista vai kūpinājumi iepirkušies... vai vārīta gaļa no zupas izmakšķerējas:)..desa(kas nav desa)-parasti kūpināta un + vārītā... kombinācijas dažnedažādas... es tak uz darbu maizes taisu pusdienām un vienmēr iepērkas par daudz, jo tik mazi iepakojumi kā man vajag, nemaz nav... nu, tad nedēļas nogalē dēls atbrauc... un šim tas rosols pazūd puncī kā nebijis:)
00
14/11/2011 22:59
..zinu, ka poljiem flaki ar nacionaala zupiite...
00
14/11/2011 23:01
Lux, ka tik nebūs otrādi Jo vecais labais rosols ir pazīstams jau sen, Olivjē salāti uzradās salīdzinoši nesen. Un starp citu, nosaukums it kā nāk no franču valodas, bet paši franči par tādiem Olivjē salātiem rausta plecus Cik esmu bijusi Francijā, nevienā restorānā neesmu tādus redzējusi.
00
14/11/2011 23:01
... un vispār, tā ir veca patiesība, ka ēdiens no divu veidu gaļām ir garšīgāks... es pie šitā pieturos, bet tas jau atkal gaumes jautājums...
00
14/11/2011 23:03
..zirnju zupai lieku divas galjas, gan svaigo, gan kupinaato...
00
14/11/2011 23:03
Žureks ir poļu zufa no raudzētiem rudzu miltiem...
00
14/11/2011 23:04
Beibīt, flaki ir tā zupa, kas vārīta no visādām iekšām. Žurekā ir desa, ola, kartupeļi un pēc krāsas tāda uz balto pusi, es nezinu, ko viņi tur liek klāt, lai dabūtu tādu. Varbūt Mocca zina, kā to gatavo.
00
14/11/2011 23:04
Nu redz, lūk arī atbilde, kāpēc balta
00
14/11/2011 23:09
junona ... zinu no kaa ir vaarita flaki(no lopa kunga)... ja kas loti garda zupiite, ja izvaara pareizi... var meeli noriit...
00
14/11/2011 23:10
Cik saprotu žurekam arī ir dažādas variācijas... jo zinu, ka ir arī kur liek burkānus...