Ielogoties
Reklāma

Malkas plīts / 80

19/05/2011 20:18 | Diskusija lasīta 13151 reizes
Pastāv uzskats, ka uz malkas plīts vārīts ēdiens ir gardāks...
Tā... vai ne ’tā?
Es esmu pārliecināta vien par pankūkām, bet vai viss?
Atbildes (169)
20/05/2011 00:08
... nu, malkas plīts romantiku neapstrīdu, atsevišķos dzīves mirkļos... bet kā ikdienu-nu nē:)... jau iedomājos, kā ziemā jābrien uz škunīti un jānes malka, jākurina, kamēr siltumu dabon... ni, ni
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

20/05/2011 00:12
olita112 ..ar laku kurināma plīts... vai, es, laikam, ko nezinu...
ar malku, saprotams! un plīts, ne krāsns! bet ak tad kremt gan, ka paķikojos, kad biji ko greizi uzklimperējusi?
0 0
20/05/2011 00:12
Svilpi, rukāšana pašam ir stipri regulāra. Tie plītsprieki jau tik bieži kā tā rukāšana.
0 0
20/05/2011 00:13
Svilpi, rukāšana pašam ir stipri regulāra. Tie plītsprieki jau nav tik bieži kā tā rukāšana.
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 1108

20/05/2011 00:14
Tāpat atceros no skolas laika, pārgājienos uz ugunskura vārīto skābeņu zupu, uz plīts vārīta nav uz pusi tik garšīga, kā tad garšoja.

Šis īstenībā ir viegli izskaidrojams - pārgājienos parasti nogurst un ēst sanāk tad, kad ir pārtraukums, nevis kad gribas. Attiecīgi arī ēstgriba lielāka, jo kopā ir gan parasti vēlāka ēdienreize + nogurums, kas garšas kārpiņām liek just pastiprināti...
0 0
20/05/2011 00:15
har... tā bilde ar Duksi un komentāru parādījās vēlāk, kad biju jau uzrakstījusi... :)..bet, principā -es visu atceros, Ričard:)
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 21

20/05/2011 00:17
Nekā! Uz ugunskura taisot, ēdiens pievelk dūmu garšu. Tikai vajag pareizo malku izvēlēties.
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 1108

20/05/2011 00:19
n-o-s-t-a-ļ-ģ-i-j-a un p-a-š-s-u-ģ-e-s-t-i-j-a :)
0 0
20/05/2011 00:21
..un, drēbes ar pievelk dūmu smaržu... un, tas nemaz nav tik romantiski... īpaši pēc tam, kad esi vidē, kur nevienam nav nojausma, ka 33 gadus pie plīts dzīvojis:))))))))))))))
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 1108

20/05/2011 00:22
olita, vot tas tieši ir labi :) mēs parasti, kad kārtīgi notusējam vasarā, tad paņemu kreklus, kas pievilkušies ar dūmiem un turu sev pie spilvena, lai var sajust smaržu :)
tomēr tā arī tikuntā ir nostaļģija :)
0 0
20/05/2011 00:28
... atkal tā atcerējos, vecmamma plīti kurināja, kad nelegālā cūka bij nokauta... uz plīts virsmas var vienlaicīgi vairāk (un lielākus) kastroļus un pannas salikt... cepās akniņas, karbonādes, paltis-asins pankūkas, vārījās cūkas galva-aukstai gaļai... +plus cepeškrāsns darbībā... un, tad tas ūdens ... nu, kā ta to parikti sauca... bij tāda iemūrēta čuguna vannīte, kur ūdens silts vēl otrā dienā bij... uz gāzes plīts šito gatavu nevarēja ... bet tā kā man nav nelegālās cūkas, ta tāpat ērti jūtos:))))))))
0 0
20/05/2011 00:29
Alegre, kamēr pašsuģestijas strādā, tā izslēdz svešas suģestijas un mellās paģijas. Pašsuģestija ir labs sava gara aizsardzības veids. Nekā noniecināma. Un, ja gars dūšīgs, bet plīts nav un pankuku, un plītszuppes nav, pašsuģestija var līdzēt. Ja plīts būs, bet nebūs to īsto kūrēju, plītsprieki pašiedvesmai nelīdzēs, tai būs vienai jāklopējas...
0 0
20/05/2011 00:30
alegr, ja tu pats osti:)... bet citi var nesaprast... (iz dzīves)
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

20/05/2011 00:31
olita112 ... tā bilde ar Duksi ...
ar Duksi ne, ar Ferdu!

kaut attāli uz zinātnisku eksperimentu vilktu, ja 2 cilvēki pamīšus uz ar malku kurināmas plīts, uz gāzes plīts un uz ļepezdriskās ko sagatavotu lietošanai uzturā. siltums kā suga ņe hrena neatšķirās - vai no atklātas liesmas, vai no aizklātas liesmas, vai no kerogāza, vai no elektrības ņēmis sākumu. citādi ar gaismu.
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14526

20/05/2011 00:32
oli - dibengrāpis!!!
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

20/05/2011 00:34
olita112 ... un, tad tas ūdens ... nu, kā ta to parikti sauca... bij tāda iemūrēta čuguna vannīte ...
plītsgrāpis. varbūt vēl kā!
0 0
20/05/2011 00:34
joprojām domāju, ka tā ēdiena garša neatšķiras, bet pie ēšanas atšķirīgās sajūtas rada visas pārējās maņas, kuras dzird, saož, redz un taktili sajūt visu, ko rada plīts kurināšanas process.
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 1108

20/05/2011 00:35
olita, mani uguns un dūmi vienmēr ir fascinējuši :) laikam tāpēc arī tagad patīk pīpēt pīpi un cigārus, lai var izbaudīt domu smaržu un garšu... un tāda pēcgarša vēl paliek... mmm...

mariin, nu šajā gadījumā tas ir bērnības atmiņu idealizējums, ko veido ar pašsuģestijas palīdzību, lai varētu apmierināt nostaļģijas vajadzības. Tas nav nekas slikts, bet tajā pat laikā tas nav arī racionāls un izmantojams kā pamatojums "tā zupa ir labāka" :)
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 1108

20/05/2011 00:38
haijama-x, zināmā mērā piekrītu, bet es gan to definētu tā, ka ēdiena garša atšķiras gan, bet šī garša izsauc kaut kādas pārējās maņas darbības, kas izraisa labsajūtu. Apmēram kā Pavlova sunim siekalas :) Tieši tāpat arī bērnības idealizētās atmiņas atsauc noteiktu garšu kā ideālu, savukārt pārējās ne tik ideālas. Tajā pat laikā citam labāka garša un asociatīvā buķete būs no citām lietām.
0 0
20/05/2011 00:40
izrādās Duksis ir Ferda:)))))))
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas