Ielogoties
Reklāma

dažādi sieri / 20

29/12/2010 23:56 | Diskusija lasīta 14643 reizes
ir daudz cilvēku, kuriem ir skaidra siera šķirne, ko ēst...
un ļoti pat uztraucas, ja siers no šveices tiek par francijas sieru nosaukts...
MAN ir savādāk... rodas sajūta, ka sieru jāēd, tad ēdu. tur smarža ir svarīgāka, nevis izcelsmes valsts... un varbūt pat īpašā siernīca...
tāpat, kā vīns... veikalā un vīnadārzos dažādi... un melones un arbūzi...

un paprika...

katram ir sava gaume un garšu analizators... un pagaidām man nav izdevies latvijā nopirkt ungārijas, austrijas , šveices, bavārijas produktus adekvātus...
Atbildes (225)
1 2345...12
06/02/2011 18:31
Elejas Lisjēns taisīja ļoti garšīgus sierus, kamēr tie bija pieejami, es vienmēr pirku. Man garšoja arī tas kausējamais. Noraka onku, viņš toč nebija ne pie kā vainīgs
0 0
06/02/2011 18:35
Tieshaam bez vainas vainiigu pataisiija.
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 18:36
... šitā noraka arī manu klasesbiedru... un visiem pofigs kā patiesībā bija... tas mans čoms tagad sēž par to, ka negribēja pameitu sponsorēt... a skuķim pofigs... un nez kāpēc tic
0 0
06/02/2011 18:41
Man reti kurš siers patīk ar balto pelējumu... es skaļi neteikšu ko man tā smaka atgādina... principā man no viņa rauj augšā... Bet nesen es pie kaimiņiem Igaunīšiem nopirku ar balto pelējumu kautkādu Francijā brūvēto sieru un man viņš garšoja kā arī viņam nebija gandrīz nekādas smāržas...


0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 18:56
... katram sieram, tāpat kā katram vīnam ir tikai sava unikāla garša un sastyāvs... tas tāpēc, ka raudzēšanu veic baktērijas, un lai vai cik perfekti mēs šo rūgšanas procesu necenstos vadīt, nekad nesanāks pilnīgi vienādi šie galaprodukti... tāpēc arī, dabīgi iegūtas lietas katrā vietā būs pilnīgi atšķirīgas, jo arī mikroflora apkārtējā vidē, uc.c apstākļi būs dažādi...
0 0
06/02/2011 18:56
man garšo tā mazliet izvirtīgi, dažādi sieri, augļi.
Viens otrs tieši ar to balto pūku Cameber/ kaut kā tā ar/, reizēm ar zilo puvumu..pēc noskaņas..pēc vēlmes, ko baudīt vēlos.
Ikdienā, jo lielāki caurumi sieram, jo gardāks
0 0
06/02/2011 19:03
V;el jautājums cik vispār pie mums ir sieru, cik tomēr siera izstrādājumi, kas tiek pārdoti kā siers...

0 0
06/02/2011 19:09
Un ar ko atšķiras siers no siera izstrādājuma, krējums no krējuma izstrādājuma, utt. ?
0 0
06/02/2011 19:10
..kaa tos puvumus var eest,un par tiem veel naudu maksaat...
0 0
06/02/2011 19:13
Var, var, Jana, un ir baigi garšīgi
0 0
06/02/2011 19:13
krējums no krējuma izstrādājuma atšķiras lūk šādi... iepilinam mazliet jodu krējuma un, ja tas sāk krāsoties zilā nokrāsā tad tajā izstrādājumā nav krējums, bet gan kautkas līdzīgs krējumam kur ir pievienota ciete...


es sieru pārbaudu uz kaķīti, ja viņš neēd tātad tas nav ēdams...
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 19:21
... joppp, mani besī šitie "izstādājumi"...
pilnīgs murgs, kā kautko tādu vispār var izdomāt! bodē vairs nav normāla krējuma, piena u.c. lauku labumu... kārtējais modernais pasāciens, kas balstās uz glupajām liesētājām, kuras nesaprot elementāras lietas... - atsakoties piem. no speķa, taukiem, īsta sviesta, mūsu organisms sāk izjust šo vielu deficītu, un pastiprināti tās uzkrāj... sanāk pilnīgi otrāds efekC... un nekādi surogāti vai svešzemju labumi nespēs aizstāt vielas, kas jau mūsu ziemeļnieku gēnos ir ierakstītas...
... dabīgās mantas ēd ko gribi, cik gribi, bet tikai OBLIGĀTI kustini pakaļu, un daudz vairāk nekā domā, ka būs pietiekami!!! cilvēciskais slinkums ir visu mūsu nelaimju pamatā!...
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 19:24
Jana, tad jau kefīrs, jogurts, u.c. arī ir neēdami?...
st. citu, gove arī nav veģetārieC, jo reāli patērē tikai baktērijas, kuras savā vēdera "fabrikā" nobaro ar zāli...
0 0
06/02/2011 19:37
Ja vēders saka - paldies, tad viss kārtībā.
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 19:43
... vēderam nav aču, tas neredz ko rij... ka tik nav tukšs...
nez vai kāC labprāt ēstu, pa netīrumiem izvazātu ēdamo... tas salīdzinājumam - par vielām, kas pievienotas ne mūsu labumam un veselībai, bet gan lai bizness ietu...
0 0
06/02/2011 19:46
Reiz paklausījos mūsu ķīmijas skolotājas teikto par to ko ēdam. Eh, badā jādzīvo...
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 19:51
... mans rodstvenņiks vair desas neēd... kopš gaļas kombinātā ekskursujā bija...
0 0
06/02/2011 19:56
Man druška tur pastrādāja - ar desas neēd.
0 0
06/02/2011 20:02
o-barss... kefiirs, jogurts ar puudeets... pirmo reizi dzirdu!..
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 20:03
... es arī kādreiz mammas taisītās zupas neēdu, kad redzēju ko tur liek iekšā... kad neredzēju ko, tad ēdu...
0 0
1 2345...12
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas