Ielogoties
Reklāma

Dienas jautājums- kāda zapte Tava mīļākā? / 60

07/07/2018 09:24 | Diskusija lasīta 4567 reizes
Var par zaptēm. Var par mīļākajām. 
Man ķiršu. Un tā kā saldētavā vakances beigušās, vāru ķiršu zapti. 
( ar strazdu zobiem )
Atbildes (76)
123 4
10/07/2018 15:52
Es arī dzeru upeņu tēju, kad temperatūra vai vienkārši saaukstējusies. Man der. Ja svaigas ogas, tad vispār ok.
No mellenēm jātaisa ķīselis ar klimpām.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 6677

10/07/2018 15:59
Šitādu melleņu ķīseli ar klimpām man savulaik mājturībā skolā mācīja. Tas ar bija vienīgais, ko atbilstoši programmai vajadzēja gatavot... es tajos laikos nepazinu to ēdienu, un nesaprotu joprojām- kas tais klimpās ir tāds...
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 6677

10/07/2018 16:01
Vēl jau ir dažnedažādi čatniji, asās zaptes. Lai tik nāk drusku uz rudens pusi. Līdz šim gardākais, kāds baudīts, ar mazajām sarkanajām plūmēm.
0 0
10/07/2018 16:18
Man gan kopš bērnības vecmamma vārīja melleņu ķīseli ar klimpām. Pašas klimpas, protam, arī var dažādas uztaisīt, bet tā sāls, domāju, ir tā, ka tieši melleņu ķīselis vislabāk garšo kopā ar klimpām.
0 0
10/07/2018 16:19
Tikko samaisīju svaigās upenes ar cukuru... pa starpu ieēdu zupu un man tā zapte jau gandrīz sarecējusi...
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 13602

10/07/2018 16:41
man no bērnības garšo gan rabarberu klimpas, gan melleņu klimpas:)
0 0
10/07/2018 18:09
melleņu klimpas negatavoja ne vecmamiņa, ne mamma..kaut kur ciemos tika ēstas, sajūsmu nesaprotu vēl šodien, pati negatavoju..
ak ja skolas mājturībā arī neatceros, ka būtu jāgatavo
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 16674

10/07/2018 18:27
meža zemenes berztas ar cukuru-tā jau ir pārpasaulīga extra
melleņu zapte garšo.ja vāra, ta bez cukura, pēcāk liek katrs pēc garšas
0 0

Tēmas: 49
Ziņas: 5301

10/07/2018 19:46
Rit, man gan labāk garšo rabarberu klimpu zupa... protams saldā... Klimpas izēdas ātrāk un pārējais kā salds kompots padzerties...
Par upeņu ievārījumu... super laba likt kūkai pa vidu... noņem visu pārmērīgo saldumu...
0 0
10/07/2018 21:44
Te nav runa ne par sajūsmu, ne nesajūsmu. Melleņu ievārījumu... jā, kā lizete saka, bez cukura.. Un lietoju var teikt tikai klimpu variantā. Cits neēd nemaz, cits vēl kā citādi.
Jā, var arī rabarberu, bet ar mellenēm klasika. Ne velti skolas programmā...
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 23919

10/07/2018 22:21
Manā programmā nebija. Bet kaimiņienes mamma taisīja gardi.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 13602

10/07/2018 22:24
manējā arī nē, bet vecmamma ļoti labi gatavoja abus variantus:)
0 0
11/07/2018 00:24
Tā..kaukulācijas šogad izvestas.., mellenes saldēšu, zapti no tām nevārīšu.
Ja, liksiet ievārījumu cukuru upenēm no kuras gribēsiet karsto ziemas dzērienu taisīt..pektīns pa virsu peldēs..!!!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 99

11/07/2018 12:21
es ogas tikai saldēju. veselas vai sablenderētas ar min.cukuru. zaptes nē vairs. gadi, figūra. ko nu vairs... :)
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 18234

12/07/2018 11:48
Nepatīk tie ievārijumu cukuri.Sajūta, ka tā vairs nav zapte, bet galerts vai dikti sabiezināts biezais ķīselis, bet draudzene ir sajūsmā.
 Ja par ievārijumiem vispār, tad jau pasen pārliecinājos, ka visi šitie jaunvārījumi ar banāniem un ko tik vēl ne, gardi šķiet tikai pirmajā brīdī, bet ne vēlāk.Tā nu paliekam pie pārbaudītām vērtībām-ķirši, zemenes, upenes, rabarberi, āboli, dzērvenes, brūklenes, kas nu kādai vajadzībai.Bet vispār zaptes vāru ļoti maz, pārsvarā visu saldētavā, un tad ceļ ārā un gatavo kā tīkas, vai nu sablenderē svaigas, vai iemet mazajā katliņā un uzvāra zapti ziemā.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18461

12/07/2018 12:00
Es arī vāru tikai ar parasto cukuru, tie jaunmodes cukuri var iet un... palikt veikalu plauktos.
0 0
123 4
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas