Nezin kāpēc izpratne ir tikai tajā, ka ēd rīsus un salātiņus...
Ar salātiņiem un rīsiem nudien ilgi nepavilks.
Veģetāriešu problēmas-
olbaltumvielas ar visām neaizstājamajām aminoskābēm ( arī ēdot pākšaugus var visu uzņemt, ja piena produktus, tad vispār nav problēmu).
Dzelzs trūkums- tas gan sastopamas arī gaļēdājiem, tāpēc, domāju, atkarīgs no organisma īpatnībām- ir jādomā, ko ēd un kāpēc ēd. Īstermiņā ve’getējot tās var neparādīties, bet garākā termiņā tomēr jāseko gan hemoglobīnam, gan feritīnam.
B12 vitamīns- laktoveģetāriešiem pietiekami, bet vegāniem jāiespringst.
Omega 3-6 taukskābes- jālieto dažādas eļļas. Linsēklu, valriekstu, rapšu, u.c. ne tikai olīveļļa.
0
0