Ielogoties
Reklāma

Par zapti un bliņām. / 20

12/02/2012 14:12 | Diskusija lasīta 5007 reizes
Ja ir temati, par kuriem runāts ellīgi daudz, temati, par kuriem runāt patreiz aktuāli, temati, kuri ir ciniski un tāpēc neapspriežami, kaut reāli, temati, kur temata vispār nav un vēl un vēl... tad šis būs viens temats- par gaumi, par garšas izjūtām, par tradīcijām, par saimnieču knifiem, un bišku arī nacionāls :) jo par bliņām, ne pelmeņiem :)
Atbildes (96)
1 2345
12/02/2012 15:09
cik gadi paies, kamēr es uz šitā normali rakstīt iemanisos..
0 0
12/02/2012 15:10
Mocci, ja pannu izmanto tikai cepšanai, tad, iespējams, var mainīt retāk. Bet ja ar to arī regulāri kaujas un vicinās, četrus gadus var nedavilkt...
0 0
12/02/2012 15:10
man pankuku panna ir viegla viegla(speciali pankukam)..man nav ērti svarigas pannas cilāt..
0 0
12/02/2012 15:11
Es visu laiku cepu plānās pankūkas vecā čuguna pannā. Tagad man ir jauna keramiskā plīts virsma, uz kuras var likt tikai jaunus, nelietotus traukus. Nopirku jaunu pannu, bet nezinu, kā sanāks pankūkas. Tās ir viens no nedaudzajiem ēdieniem, ko mans vīrs neprot pagatavot
0 0
12/02/2012 15:14
Esmu šausmīgi konservatīva bliņu jautājumā Neēdu ar krējumu, neēdu ar biezpienu, neēdu ar sēnēm vai vēl sazin ko...
0 0
12/02/2012 15:16
nu es ar konservativa tikai ar ar zapti edu.. vai bez kā
pilditas pankukas neciešu kā šķiru... ar NEKO... tad tads liels pelmenis vien ir
0 0
12/02/2012 15:17
Ir jauna, tieši pankūkām domāta panna, ar baltu, keramisku virsmu... Arī pirmā nesanāca... bet ar laiku piešāvos.
0 0
12/02/2012 15:17
Es gan ēdu ar visu ko Toties es nekad nesaku "bliņas", vienmēr tikai pankūkas, plānās, pildītās, biezās.
0 0
12/02/2012 15:18
ja, es kā Junona - ēdu visas ar visu ko un saucu par pankukām.
0 0
12/02/2012 15:19
Es arī par bliņām nesaucu un ēdu ar viskautko... Bet vislabāk man garšo ķirbju vai kartupeļu, arī biezpiena pankūkas jeb plācenīši, ne parastās...
0 0
12/02/2012 15:19
Es savukārt sev tik ar krējumu un mazliet sāli, bet reiz man kautkas minēja, ka tā esot ēdnīcās pansiegts. Kaut gan diezvai es tādās ēdnīcās esmu ēdusi, jo neko no tā neatminos.

Kautkad senāk jau noskaidrojām, ka sen apukaļ bija tā labā melnā panna... Ome tik vien kā ar tauku gabaliņu, kas uzdurts uz dakšas fiksi žvik panai uz rinķi un pankūku virsū... Nekad nav bijušas taukainas vai tādas kā gumija...
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 1891

12/02/2012 15:24
Nu gan sakārdinājāt. Gandrīz vai jāiet cept pankukas un pēc kādas svaigas zaptes uz pagrabu piedevām.
Man garšo pankūkas, bliņas pācenīši un dažādi, bet nekad dzīvē man nav vairs izdevusās tik kolosālas pankuciņas, kā pusaudža gados laukos pašas ceptās- uz skābpiena pamata taisītās un cūkas taukos uz krmalkas plīts ceptās... un klāt nebija ne zaptes ne ievārījuma, bet gards, īsts lauku krējums...
0 0
12/02/2012 15:25
visēdājs, pankūkas tāpēc ir tik universālas, ka var ēst ar jebkādu piedevu- sāļu vai saldu.var;ak jau patīk plānas, pa visu pannas diametru un jā -apmest riņķī varu gan... nu ne jau katru vienu. bet šad un tad pie jestrāka noskaņojuma.nu un ja arī reizēm nokrīt zemā. suņam jau ar kādu kārumiņu arī gribas.
0 0
12/02/2012 15:35
sav mūž neesmu mēģinājusi to pankoku otru pusi mest
0 0
12/02/2012 15:37
Es kādreiz mācēju, bet vairs nesanāk. Galu galā priekš tam taču ir lāpstiņa
0 0
12/02/2012 15:39
es ari neesmu metusi - ar lapstinu un vel dakšinu piepalīdzot.
un vislabak man garšo ābolu-brūkleņu ievārijums bez cukura. mmmm..
0 0
12/02/2012 15:39
Gārs a Tu pamēģini pažonglēt... mazais fitnesiņš ar pannu

Esmu bieži jaukusi mīklu sūkalās... Bet vispār ideāli ir, ja var dabūt pirmo pienu... nemaz olas nevajag... Tur gan ir jānotrāpa lai nebūtu gumija
0 0
12/02/2012 15:53
mocc, un tu man griestus palīdzēsi pārkrāsot?
0 0
12/02/2012 15:54
Gārs, tak nav taisni jāmet Bērnībā mēs visu grīdu piemētā’jām :P
0 0
12/02/2012 16:04
gaarsa, fiška jau tajā ka nevajag augstu mest... protams ar vieglu pannu ir vieglāk. bet svarīgākais, lai to loku apmest nevis uz augšu -leju, bet ... ai, parādīt varu, izrakstīt ne...
0 0
1 2345
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas