ol, es tagad atradu vienu baigi labo- man pāri pār ielu tirgus dienā - ceturtdienā, viena tante ved īsto rupjmaizi... ka pati saka-īstā manteļskursteņa krāsnī cepta, un tā arī izskatās...
šito es nopērku, un tad nedēļu ēdu... saziedējusi ir nu TIK garšīga!!!! un vienai pārdevējai vīrs privātmājā cūķi sažāvēja... man ar tika viens gabaliņš... eitunost

kaut ko tādu atceros no bērnības laukiem, muižā... tur bija tāds īpašais skabūzis,kur glabāja pašcepto rupjmaizi, baltmaizi, žāvēto gaļiņu, ābolus, sviestu,krējumu, biezpienu... biezie mūri radīja savu smaržu, ēdiens savu... cik labi,ka varu ko tādu atcerēties:)
ak,jā, un īstā pirtiņā,kura vēl joprojām tiek kurināta!!!! , skurstenī karājās gaļiņa un žāvējās!!!! tai bija nu tāāāāāda garša!!!!!! mans paps arī tā darīja...